Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklama uyarınca hizmet sağlayıcıların İYS'ye kaydolmasına ve onaylarını sisteme yüklemelerine ilişkin süre, yeni tip Koronavirüs (COVID-19) salgınının iş hayatındaki olumsuz etkileri göz önüne alınarak bir kez daha ertelendi. Açıklamanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Yapılan açıklama uyarınca;

  • 150 bin adedin üstünde ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılar için onay yükleme son tarihi 31 Aralık 2020 tarihine; bu onayların vatandaş tarafından kontrol edilme son tarihi ise 15 Şubat 2021 tarihine,
  • 150 bin adet ve altında ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılar için onay yükleme son tarihi 31 Mayıs 2021 tarihine; bu onayların vatandaş tarafından kontrol edilme son tarihi ise 15 Temmuz 2021 tarihine ertelenmiştir.

Mevcut durumda tacir/esnaf bilgilerinin İYS'ye yüklenmesine ilişkin yükümlülüğün ertelenmesine dair bir açıklama yapılmadı. Konuyu yakından takip ediyoruz, gelişmeleri en kısa sürede sizlere aktaracağız.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.