Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (“BDDK”), Bankaların Destek Hizmeti Almalarına İlişkin Yönetmeliği (“Yönetmelik”) kapsamında değişiklik yaparak, bankalarca destek hizmetine konu edilebilecek pazarlama hizmetlerinin kapsamına, ikinci el motorlu araç satışı konusunda yetki belgesine sahip işletmelerce verilen destek hizmetini de eklemiştir. Bu değişiklik, 11 Aralık 2020 tarihli ve 31331 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Bankaların Destek Hizmeti Almalarına İlişkin Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (“Değişiklik Yönetmeliği”) çerçevesinde yürürlüğe girmiştir.

Bu değişiklikten önce, Yönetmelik'te 2013 yılında yapılan değişiklikte1, ikinci el motorlu araç satışı yapan işletmeler münhasıran istisna tutularak oto bayileri ve emlak ofisleri destek hizmeti kapsamında tutulmuştu. Ancak, bu değişiklik ile birlikte, ikinci el motorlu araç satışının pazarlanması hususunda, bankalar, bu konuda yetki belgesi olan işletmeler ile destek hizmeti çerçevesinde anlaşmaya sağlayabilecek ve destek alabilecektir.

Footnotes

1 29 Ocak 2013 tarihli, 28543 sayılı Resmi Gazete'de ilgili Değişiklik Yönetmeliği yayınlanmıştır.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.