Yeni Gelisme

COVID-19 salgini nedeniyle hükümet tarafindan alinan önlemler kapsaminda, fesih yasagi ve ücretsiz izin süreleri 2811 sayili Cumhurbaskani Karari ile 17 Eylül 2020 tarihine dek uzatilmisti.

Akabinde, 4 Eylül 2020 tarihli ve 31234 sayili Resmi Gazete'de yayinlanan 2930 sayili Cumhurbaskani Karari ile fesih yasagi ve ücretsiz izin süreleri, iki aylik bir süre için olmak üzere yeniden uzatilmistir.

Cumhurbaskani Karari Neleri Düzenliyor?

Fesih yasaginin süresi ve bu süre boyunca isverenlerin çalisanlarini ücretsiz izne gönderme imkâni 17 Kasim 2020 tarihine dek uzatilmistir.

Sonuç

COVID-19 salgini, Türkiye'yi ve Türkiye'deki çalisma yasamina dair uygulamalari esasli bir sekilde etkilemistir. Isverenlere destek olmak ve çalisanlari korumak amaciyla bazi uygulamalarin yürürlüge konulmasina devam edilmektedir. Isverenlerin COVID-19 salginina iliskin gelismeler oldukça konu ile ilgili tüm hukuki degisiklikleri yakindan takip etmelerini tavsiye ederiz.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.