Son Gelisme

 

Uzaktan Çalisma Yönetmeligi ("Yönetmelik") 10 Mart 2021 tarihli ve 31419 sayili Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girmistir.

Yönetmelik Neleri Düzenliyor?

  1. Sözlesmenin sekli ve içerigi
  • Uzaktan çalismaya iliskin is sözlesmeleri yazili bir sekilde yapilacaktir.
  • Sözlesmede; isin tanimi, yapilma sekli, isin süresi ve yeri, ücret ve ücretin ödenmesine iliskin hususlar, isveren tarafindan saglanan is araçlari, ekipman ve bunlarin korunmasina iliskin yükümlülükler, isverenin isçiyle iletisim kurmasi ile genel ve özel çalisma sartlarina iliskin hükümler yer alacaktir.
  1. Çalisma ortaminin düzenlenmesi
  • Gerekli olmasi halinde, uzaktan çalismanin yapilacagi mekân ile ilgili düzenlemeler is yapilmaya baslamadan önce tamamlanacaktir. Bu düzenlemelerden kaynaklanan maliyetlerin karsilanma usulü, uzaktan çalisan ile isveren tarafindan birlikte belirlenecektir.
  1. Malzeme ve is araçlarinin temini, kullanimi ve üretim maliyetlerinin karsilanmasi
  • Uzaktan çalisanin mal ve hizmet üretimi için gerekli malzeme ve is araçlarinin is sözlesmesinde aksi kararlastirilmamissa isveren tarafindan saglanacaktir. Bu malzeme ve is araçlarinin kullanim esaslari ile bakim ve onarim kosullari açik ve anlasilir bir sekilde uzaktan çalisana bildirilecektir.
  • Is araçlarinin isveren tarafindan saglanmasi halinde, bunlarin isçiye teslim edildigi tarihteki bedellerini belirten is araçlari listesi, isveren tarafindan yazili olarak isçiye teslim edilecektir. Isçiye teslim edilen belgenin isçi tarafindan imzali bir nüshasi ise isveren tarafindan isçi özlük dosyasinda saklanacaktir. Is araçlarinin listesi, is sözlesmesi içerisinde veya sözlesme tarihinde is sözlesmesine ek olarak düzenlenirse, ayrica yazili belge düzenlenmesi sarti aranmayacaktir.
  •  Isin yerine getirilmesinden kaynaklanan mal veya hizmet üretimiyle dogrudan ilgili zorunlu giderlerin tespit edilmesine ve karsilanmasina iliskin hususlar is sözlesmesinde belirtilecektir.
  1. Çalisma sürelerinin belirlenmesi ve isçinin isveren ile olan iletisimi
  • Uzaktan çalismanin yapilacagi zaman araligi ve süresi is sözlesmesinde belirtilecektir.
  • Mevzuatta öngörülen sinirlamalar çerçevesinde taraflar, çalisma saatlerinde degisiklik yapabilecek ve fazla çalisma, isverenin yazili talebi üzerine isçinin kabulü ile mevzuat hükümlerine uygun olarak yapilabilecektir.
  • Isçi ve isveren arasindaki iletisim yönetimi ve zaman araligi isçi ile isveren tarafindan belirlenecektir.
  1. Verilerin Korunmasi
  • Isveren; uzaktan çalisani, isyerine ve yaptigi ise dair verilerin korunmasi ve paylasimina iliskin isletme kurallari ve ilgili mevzuat hakkinda bilgilendirecek ve bu verilerin korunmasina yönelik gerekli tedbirleri alacaktir.
  • Isveren, korunmasi gereken verinin tanim ve kapsamini sözlesmede belirleyecektir.
  • Isçi, verilerin korunmasi amaciyla isveren tarafindan belirlenen isletme kurallarina uymakla zorunlu olacaktir.
  1. Is sagligi ve güvenligine iliskin tedbirlerin alinmasi
  • Isveren, uzaktan çalisanin yaptigi isin niteligini dikkate alarak is sagligi ve güvenligi önlemleri hususunda çalisani bilgilendirmek, gerekli egitimi vermek, saglik gözetimini saglamak ve sagladigi ekipmanla ilgili gerekli is güvenligi tedbirlerini almakla yükümlü olacaktir.
  1. Uzaktan çalismanin yapilamayacagi isler
  • Tehlikeli kimyasal madde ve radyoaktif maddelerle çalisma, bu maddelerin islenmesi veya söz konusu maddelerin atiklari ile çalisma, biyolojik etkenlere maruz kalma riski bulunan islerde uzaktan çalisma yapilamayacaktir.
  • Kamu kurum ve kuruluslarinca ilgili mevzuatina göre hizmet alimi suretiyle gördürülen isler ile millî güvenlik açisindan stratejik önemi haiz birim, proje, tesis veya hizmetlerden hangilerinde uzaktan çalisma yapilamayacagi birim, proje, tesis veya hizmetten sorumlu olan veya hizmeti alan kamu kurum ve kurulusunca belirlenecektir.
  1. Uzaktan Çalismaya Geçis
  • Is iliskisi dogrudan uzaktan çalisma sözlesmesi ile kurulabilecegi gibi, isçi ve isverenin anlasmasi halinde isçinin is sözlesmesi uzaktan çalisma sözlesmesine dönüstürülebilecektir.
  • Isçi, yazili olarak uzaktan çalisma talebinde bulunabilecektir. Isçinin talebi, isyerinde belirtilen usul dogrultusunda isveren tarafindan degerlendirilecektir. Talep degerlendirilirken, isin ve isçinin niteligi geregi uzaktan çalismaya uygunlugu ile isverence belirlenecek diger kistaslar kullanilacaktir. Talebe iliskin degerlendirme sonucu 30 gün içerisinde isçiye bildirilecektir. Uzaktan çalismaya geçen isçi, tekrar isyerinde çalisma talebinde bulunabilecektir. Isveren, söz konusu talebi öncelikli olarak degerlendirecektir.
  • Ayrica, uzaktan çalismanin zorlayici nedenlerle isyerinin tamaminda veya bir bölümünde uygulanacak olmasi halinde, uzaktan çalismaya geçis için isçinin talebi veya onayi aranmayacaktir.

Sonuç

COVID-19 salgini ile birlikte Türkiye'de uzaktan çalisma uygulamalari oldukça yayginlasmistir. Bu Yönetmelik ile birlikte, uzaktan çalisma esaslari konusunda bazi soru isaretlerinin giderilmesi amaçlanmaktadir.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.