3 Şubat 2021 tarihli 31384 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ("Değişiklik Yönetmeliği"), yanıltıcı ambalaj uygulamaları, haksız ticari uygulamalar başlığı altında aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına alınmıştır. Değişiklik Yönetmeliği 1 Nisan 2021 tarihinde yürürlüğe girecektir.

Değişiklik Yönetmeliği altında, tüketicilere sunulan bir malda birim fiyatını farklılaştıracak şekilde adet, uzunluk, ağırlık, alan, hacim ölçüleri ve benzeri unsurlarından birinde değişiklik yapılmasına rağmen, değişiklik yapılmadığı izlenimi uyandıran yanıltıcı ambalajlama uygulamaları aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına alınmıştır.

Aldatıcı ticari uygulamalar, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 77. maddesi uyarınca 3 aya kadar haksız ticari uygulamanın durdurulması ve/veya 2021 yılı için her ihlal başına 11.429,00-TL bedelinde idari para cezası uygulanması yaptırımına tabidir.

Değişiklik Yönetmeliği'nin tam metnine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Yazı ilk olarak, Moroğlu Arseven'in iki haftada bir yayımlanan bülteni MA | Gazette'de yer almıştır.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.