Kişisel Verileri Koruma Kurulu ("Kurul"), bazı avukatların avukat sorgulama siteleri ile ilgili ihbar başvuruları hakkındaki 30 Haziran 2020 tarihli ve 2020/508 sayılı kararı yayınladı.

Kuruma intikal eden ihbarlarda, ihbar başvurusu sahiplerinin avukat sorgulama sitelerinde taraflara ait ad soyadı, kayıtlı bulundukları baro, baro ve Türkiye Barolar Birliği ("TBB") sicil numaraları, e-posta adresleri ve fotoğraflarının yayımlandığı, söz konusu verilerin rızaları olmaksızın hukuka aykırı olarak elde edildiği, bahsi geçen internet sitelerince gerek taraflarına gerek çok sayıda avukata ait kişisel verilerin hukuka aykırı olarak elde edildiği ve bu suretle paylaşıldığı, tüm profillerin kaldırılması gerektiği yönünde ihbarda bulunularak gereğinin yapılması belirtilmiştir.

Kurul'un yaptığı inceleme sonucunda; yayımlanan bilgilerin TBB internet sitelerinde yayınlanan bilgilerle örtüştüğü ve aynı amaçla yayımlandığı için, kişisel verilerin işlenme şartlarına aykırı bir durumun gerçekleşmediğine karar verilmiştir.

Kurul'un resmi internet sitesinde yayımlanan 2020/508 sayılı ve 30 Haziran 2020 tarihli özet karara bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Yazı ilk olarak, Moroğlu Arseven'in iki haftada bir yayımlanan bülteni MA | Gazette'de yer almıştır.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.