Kisisel Verileri Koruma Kurulu (''Kurul''), etkisini hala göstermekte olan COVID-19 salgini nedeniyle Veri Sorumlulari Sicili'ne (''VERBIS'') kayit yükümlülügünü geregi gibi yerine getirmekte yasanan zorluklari göz önünde bulundurarak veri sorumlularinin ve bunlarin bagli oldugu üst kuruluslarin, muhtelif sektör temsilcilerinin ve bazi kamu kurumlari ve kamu kurumu niteligindeki meslek kuruluslarinin süre uzatimi yönündeki taleplerini degerlendirerek VERBIS kayit sürelerinin uzatilmasina karar verdi.

Kurul'un internet sitesinde yayimlanan 11/03/2021 tarihli ve 2021/238 sayili karari ile veri sorumlularinin VERBIS'e kayit olmalari için son tarihleri asagidaki sekilde belirlendi:

1048534.jpg

* VERBIS'e kayit sürelerinin uzatilmasina iliskin duyuruya https://www.kvkk.gov.tr/Icerik/6903/VERBIS-E-KAYIT-SURELERININ-UZATILMASI-HAKKINDA-DUYURU linkinden ulasabilirsiniz.

Bu kapsamda VERBIS kayitlarini hala tamamlamamis olan veri sorumlularinin Kurul tarafindan belirlenen yeni sürelere itibar ederek geregi gibi VERBIS kayit yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekmektedir.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.