Yeni Gelisme

28 Ekim 2016 tarih ve 29871 sayili Resmi Gazete'de yayimlanan 6750 sayili Ticari Islemlerde Tasinir Rehni Kanunu'na ("Ticari Tasinir Rehni Kanunu") 3 Subat 2021 tarihli ve 31384 sayili Resmi Gazete'de yayimlanan Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun ile yenilik getirildi.

Degisiklik Ne Getiriyor?

Degisiklik uyarinca bir isletmenin belirli bir tasinir varlik grubu üzerinde bütün olarak ticari tasinir rehni tesis edilmesi mümkün hale geldi. Belirli bir tasinir varlik grubu bütün olarak rehnedildiginde bu gruba dâhil varliklarin tamami rehnedilmis sayilacak. Bu kapsamda ticari tasinir rehni sözlesmelerinde, üzerinde rehin kurulan tasinir varlik grubuna dahil varliklar için ayirt edici özellikleri belirten hususlarin taraflarca belirtilmesi gerekmeyecek.

Sonuç

Ticari Tasinir Rehni Kanunu'nda yapilan bu degisiklik ile ticari yasamin hizinin kesilmesi önlenerek, belirli bir malvarligi grubundaki varliklarin degismesinin ticari tasinir rehnine tesir etmesi önlen

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.