1002236a.jpg

Geçtiğimiz günlerde duyurusunu yaptığımız BASEAK CORE Papers yazı dizimizin ilk çalışmasının yayınlandığını sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz!

Ekip liderimiz Şahin Ardıyok ile ekibimize Of-Counsel olarak önemli katkılar sunan Rekabet Kurulu eski Başkan Vekili Av. Reşit Gürpınar'ın kalemlerinden "İşlenemez Suçun Rekabet Hukukundaki Yeri ve Uygulaması" başlıklı çalışmamızda, mevzuatımız ışığında işlenemez suç kavramını, bu kavramın unsurlarını ve işlenemez suçun rekabet hukuku ihlalleri bakımından uygulama alanlarını siz okuyucularımız için değerlendirdik.

Aşağıda Türkçe özetine yer verdiğimiz yazımızın tam metnini okumak isteyenler için çalışmamızın linkini de ayrıca paylaşıyoruz. Keyifli okumalar dileriz!

Hukukumuzda işlenemez suç, failin kendi iradesi altında işlemek istediği, ancak işlenmek istenen suçta kullanılan araçların elverişsizliği veya suçun maddi konusunun bulunmaması nedeniyle işleyemediği ve bu nedenle ihlal oluşturmayan suçtur. 5326 sayılı Kabahat Kanunu kapsamında "Suçların dışında kalan ve kanunun karşılığında idari yaptırım uygulanmasını öngördüğü haksızlık" olarak tanımlanan kabahatler, tanım itibariyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'a aykırı olarak gerçekleştirilen ihlalleri de kapsamaktadır. Bu çalışmada öncelikle işlenemez suç kavramının nasıl düzenlendiği ve unsurları incelenecek, çalışmanın ilerleyen bölümlerinde ise işlenemez suçun rekabet hukuku ihlalleri bakımından uygulama alanı bulduğu haller mercek altına alınacaktır.  

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.