Gewaardeerde lezer,

Traditiegetrouw ontvangt u van ons weer een nieuwsbrief met interessante uitspraken op het gebied van beroepsaansprakelijkheid en tuchtrecht. Afgelopen zaterdag las ik een aardige column in het Financieel Dagblad van Maarten Douma. In zijn column, genaamd 'een heuse schijnwerkelijkheid' stond hij stil bij het tuchtrecht van medici en accountants en uitte hij zijn zorg over de 'afvinkcultuur' die dreigt te ontstaan in het tuchtrecht voor accountants (als het om jaarrekeningen gaat). Wij zouden er in mijn beleving bij alle beroepsgroepen voor moeten waken om te belanden in 'afvinklijstjes'. Er ligt hier een belangrijke taak voor de tuchtrechters, maar ook voor de beroepsgroepen zelf. Met veel plezier kijk ik daarom terug op onze Ronde Tafel van 4 februari jl., waarin wij met elkaar in gesprek gingen over onder meer de zin en onzin van het tuchtrecht en hoe dat op juiste wijze vorm te geven.

In deze nieuwsbrief staan wij dit keer stil bij het notariaat en de advocatuur. Ook bespreken wij een recente uitspraak van de meervoudige kamer van de rechtbank Amsterdam over dubbele bemiddelingskosten. Dit keer lag er geen makelaar onder vuur, maar Airbnb.

Veel leesplezier!

Hartelijke groet

Cornelie Arnouts MRE MRICS

Dentons is the world's first polycentric global law firm. A top 20 firm on the Acritas 2015 Global Elite Brand Index, the Firm is committed to challenging the status quo in delivering consistent and uncompromising quality and value in new and inventive ways. Driven to provide clients a competitive edge, and connected to the communities where its clients want to do business, Dentons knows that understanding local cultures is crucial to successfully completing a deal, resolving a dispute or solving a business challenge. Now the world's largest law firm, Dentons' global team builds agile, tailored solutions to meet the local, national and global needs of private and public clients of any size in more than 125 locations serving 50-plus countries. www.dentons.com.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.