Ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor în România

Deschiderea unei noi sesiuni de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanțare în baza H.G. 332/2014

Ministerul Finanțelor Publice a anunțat deschiderea în perioada 12.06.2017 – 23.06.2017 inclusiv a unei noi sesiuni de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanțare conform H.G. 332/2014 (modificată și completată de H.G. 784/2014) privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor ce creează minimum 10 locuri de muncă, din care 3 pentru lucrători defavorizați.

Schema de ajutor de stat prevede finanțarea sub formă de sume nerambursabile a costurilor salariale (inclusiv contribuțiile sociale) înregistrate pe o perioadă de 2 ani consecutivi, în limita salariului mediu brut pe economie. Schema de ajutor de stat va fi valabilă până la 31.12.2020 și va avea un buget total de aproximativ 600 milioane euro. Plata fondurilor de ajutor de stat se va face în perioada 2015-2025. Cererile de acord pentru finanțare însoțite de documentele justificative pot fi depuse în perioada 12.06.2017 – 23.06.2017. Bugetul acestei sesiuni deschise este de 106.293 mii lei.   Detalii aici 

Dentons și Finexpert - One-stop shop - Consultanță juridică și fiscală

Obținerea de finanțare sub formă de ajutor de stat este un proces complex care necesită consultanță juridică și fiscală. Dentons și Finexpert au acumulat experiență semnificativă în acest proces de accesare a fondurilor nerambursabile acordate în baza schemelor de ajutor de stat instituite în România.

Cum vă putem fi de folos?

Asistăm companiile pe durata întregului proces de obținere a finanțării și de implementare a proiectului, inclusiv în pregătirea documentației necesare (studii tehnico-economice și de fezabilitate, planuri de afaceri, contracte, angajamente și documente societare, etc.), dar și în relația cu autoritățile pe durata perioadei de aprobare, în cazul modificării proiectului, cererilor de rambursare a fondurilor sau pe durata perioadei de monitorizare și de evaluare a proiectului.

Dentons is the world's first polycentric global law firm. A top 20 firm on the Acritas 2015 Global Elite Brand Index, the Firm is committed to challenging the status quo in delivering consistent and uncompromising quality and value in new and inventive ways. Driven to provide clients a competitive edge, and connected to the communities where its clients want to do business, Dentons knows that understanding local cultures is crucial to successfully completing a deal, resolving a dispute or solving a business challenge. Now the world's largest law firm, Dentons' global team builds agile, tailored solutions to meet the local, national and global needs of private and public clients of any size in more than 125 locations serving 50-plus countries. www.dentons.com.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.