Το γραφείο προσφέρει ένα μεγάλο εύρος νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στον κλάδο του εταιρικού, δικαστηριακού δικαίου και του δικαίου ακίνητης περιουσίας και μετανάστευσης.

Aπό την ίδρυση του το 1990 το δικηγορικό γραφείο Αρετή Χαριδήμου και Συνεργάτες έχει εξελιχθεί σε ένα από τα 20 καλύτερα δικηγορικά γραφεία της Κύπρου σημειώνοντας μάλιστα ανοδική πορεία. Xάρη σε ένα δυνατό και ποικιλόμορφο πελατολόγιο το γραφείο έχει ενδυναμώσει τις υπηρεσίες του και έχει εδραιώσει τις συνεργασίες του τόσο εντός της κυπριακής αγοράς αλλά και διεθνώς προσφέροντας μεγάλο εύρος νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στον κλάδο του εταιρικού, δικαστηριακού δικαίου και του δικαίου ακίνητης περιουσίας και μετανάστευσης. Αναπτύσσοντας ένα αξιόλογο δίκτυο συνεργατών και πελατών η εταιρεία έχει σταδιακά διευρύνει της υπηρεσίες που προσφέρει δημιουργώντας έναν Όμιλο εταιρειών.

Το δικηγορικό γραφείο σήμερα απασχολεί έμπειρους και πλήρως καταρτισμένους νομικούς συμβούλους αλλά και μία δυνατή υποστηρικτική ομάδα αφοσιωμένων επαγγελματιών. Στο σύνολο τους οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε περισσότερα από 70 άτομα, αριθμός έξη φορές μεγαλύτερος σε σύγκριση με αυτόν που απασχολούσε η εταιρεία πριν μία δεκαετία στοιχείο που αποδεικνύει την ενισχυόμενη θέση του γραφείου ανάμεσα στους ανταγωνιστές του. Πέρα από αυτό, το δικηγορικό γραφείο έχει επιδείξει της αντοχές του απέναντι σε κάθε κρίση όπως ήταν αυτή του 2013 όταν παρά την αργή σφυγμομέτρηση της κυπριακής οικονομίας η εταιρεία κατάφερε να προσπεράσει τις δυσκολίες και σύντομα να επενδύσει στη στρατηγική ανάπτυξης. Η εταιρεία ως αναπόσπαστο μέρος της κυπριακής κοινωνίας αποτελεί διαχρονικό υποστηρικτή τοπικών θεσμών παρέχοντας σταθερά και συνεχόμενα οικονομική υποστήριξη αλλά και προσφορά μέσω έμπρακτων δράσεων. Σκοπός πλέον είναι η διαμόρφωση ενός συνεχώς εμπλουτισμένου πλάνου δράσης στα πλαίσια του σχεδίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μέσω του οποίου θα πραγματοποιείται η συνεισφορά στη κοινωνία καταλήγοντας στην άμβλυνση των οικονομικών ή άλλων δυσκολιών των συμπολιτών μας. Διαχρονικός στόχος του γραφείου είναι ένας και αμετάβλητος: να σέβεται τις ανάγκες του πελάτη και να τις ικανοποιεί με ήθος και επαγγελματισμό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιδρύτρια του γραφείου κα Αρετή Χαριδήμου «η εταιρεία πρέπει συνεχώς να ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών της. Θέλουμε να δίνουμε αυτό το κάτι παραπάνω, το οποίο οι άνθρωποι μας επιδιώκουν να το κάνουν με φροντίδα και αγάπη».

Διευθυντική ομάδα

Managing Partner: Αρετή Χαριδήμου Senior Partner, Director: Σωκράτης Έλληνας Senior Partner, Director: Μαρίνα Λοΐζου

Μένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας

Προσηλωμένο στους στόχους του παραμένει το δικηγορικό γραφείο Αρετή Χαριδήμου και Συνεργάτες, παρά τη σωρεία προκλήσεων που αντιμετωπίζει στις μέρες μας ο τομέας των υπηρεσιών.

Σε συνέντευξή του στο ένθετο «@ yourservices», ο κ. Σωκράτης Έλληνας, Γενικός Διευθυντής του δικηγορικού γραφείου, αναφέρεται και στα σχέδια του γραφείου που δεν είναι άλλα από την ενίσχυση της θέσης του στα καλύτερα δικηγορικά γραφεία της Κύπρου και τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών του ώστε να διατηρήσει τον αναπτυξιακό του ρυθμό.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που καλείστε να αντιμετωπίσετε κατά την πανδημία του COVID-19;

Οπωσδήποτε το πρώτο μέλημα μας ήταν και παραμένει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την υγεία του προσωπικού μας και των πελατών μας προβαίνοντας σε μία σειρά μέτρων προστασίας. Ταυτόχρονα επιδίωξη μας είναι να διατηρήσουμε την ομαλή συνέχεια των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων παρέχοντας τις υπηρεσίες μας στον βέλτιστο βαθμό. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συγκράτηση τη κύκλου εργασιών μας στα επιθυμητά εκείνα επίπεδα τα οποία θα εξασφαλίσουν την διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας στην επιχείρηση μας.

Πώς κατάφερε η εταιρεία σας να ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις;

Η σωστή πρόβλεψη και η γρήγορη προσαρμογή σε ένα αχαρτογράφητο ορίζοντα σαν αυτό που έφερε η πανδημία δεν είναι εύκολη υπόθεση, αποτελεί όμως καθοριστικό παράγοντα της επιτυχημένης διαχείρισης της κρίσης. Αυτό που συνεχώς προσπαθούμε να κάνουμε είναι να επιδεικνύουμε ευέλικτα αντανακλαστικά στα νέα δεδομένα με διαφοροποιημένους τρόπους λειτουργίας, ακόμα κι αν αυτό μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε πρόσφατες αποφάσεις μας ή χειρισμούς που δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βασικός πυλώνας είναι η υιοθέτηση του μοντέλου της τηλεργασίας και η αξιοποίηση της τεχνολογίας, σε συνάρτηση πάντοτε με πολλές άλλες ενέργειες που όπως έχω αναφέρει αλλάζουν συνεχώς και μας αναγκάζουν να προσαρμοζόμαστε. Ταυτόχρονα καλούμαστε να αποδείξουμε τις αντοχές μας απέναντι στην υγειονομική κρίση, οφείλουμε να διατηρήσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας, επομένως εκεί που κρίθηκε αναγκαίο έχουμε προβεί και σε αύξηση του αριθμού του προσωπικού μας ενώ μέχρι στιγμής αποφύγαμε αποδεσμεύσεις και αποκοπές στα εισοδήματα των εργαζομένων.

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για την πορεία του τομέα για το νέο έτος 2021;

Αυτή τη στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην εξέλιξη της πανδημίας και στις επιπτώσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ακόμη και οι ισχυρές οικονομίες θα χρειαστούν αρκετό χρόνο ανάκαμψης. Το 2021 θα μας δείξει εντονότερα τις συνέπειες και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να στηρίξουμε την οικονομία διατηρώντας τους ρυθμούς της σταθερούς και αποφεύγοντας όσο είναι δυνατό ενέργειες που ίσως την επιβαρύνουν. Η κυπριακή οικονομία έχει επιδείξει σταθερότητα στο παρελθόν και αν καταφέρουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού η ανάκαμψη θα είναι γρηγορότερη. Σημαντικό είναι να αντιληφθούμε την συνεισφορά του κάθε νοικοκυριού στην οικονομία και να εργαστούμε όλοι, στο μέτρο του δυνατού, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του Ομίλου σας;

Πάντοτε το βασικό ζητούμενο είναι η αναπτυξιακή πορεία ενός οργανισμού και για εμάς πλαισιώνεται από την επιδίωξη της αριστείας στις δραστηριότητες μας. Η ενίσχυση της θέσης μας στα καλύτερα δικηγορικά γραφεία της Κύπρου και η τάση να γίνουμε περισσότερο εξωστρεφείς βρίσκονται στα σχέδια μας καθώς και ο εμπλουτισμός των υπηρεσιών μας ώστε να διατηρήσουμε τον αναπτυξιακό μας ρυθμό.

Επιπλέον, ως Όμιλος και ως άτομα είμαστε από τη φύση μας ανήσυχοι και είναι χαρά μας να βλέπουμε τους σχεδιασμούς και τις προσπάθειες μας να υλοποιούνται και να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας για περισσότερους συμπατριώτες μας.

Όπως στην πανδημία, έτσι και στην επιχειρηματικότητα, τα δεδομένα και οι δυναμικές αλλάζουν γρήγορα και χρειάζονται γρήγορα αντανακλαστικά, υπομονή και σκληρή δουλειά. Θα μείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας και είμαστε βέβαιοι πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Όμως, δεν αρκεί να περιμένουμε τις καλύτερες μέρες, οφείλουμε να δουλεύουμε επίμονα για να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες.

Originally published by @YourServices magazine!

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.