23.05.2020 tarihinde yapılan duyarı uyarınca Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Geçici Madde 2'de Ticaret Bakanlığı'na verilen yetki kullanılarak İYS'e ilişkin bazı süreler 3 ay ertelendi. Duyuruya buradan ulaşabilirsiniz.

Bu kapsamda İYS'e ilişkin bazı yükümlülüklerin yeni son tarihleri aşağıdaki gibidir;

(i) Hizmet sağlayıcıların geçmiş tarihli almış oldukları onayları İYS'e aktarması için son tarih 31 Ağustos 2020;

(ii) Tüketicilerin daha önce hizmet sağlayıcılara verdikleri onayları İYS üzerinden kontrol etmesi için son tarih 30 Kasım 2020.

Ancak unutulmamalıdır ki, ilgili yönetmelikte öngörülen madde yürürlük tarihlerinde bir değişiklik/erteleme olmaması nedeniyle elektronik ticari ileti göndermek isteyen hizmet sağlayıcıların ve aracı hizmet sağlayıcıların halen 1 Eylül 2020 tarihi itibariyle İYS üzerinden onay kontrolü yapması gerekecektir. Dolayısıyla hizmet sağlayıcıların ve aracı hizmet sağlayıcıların 1 Eylül 2020 tarihine kadar İYS ile ilgili tüm entegrasyonlarını tamamlaması zorunludur.

Erteleme sonrası hizmet sağlayıcıları ve aracı hizmet sağlayıcıları bekleyen yeni döneme ilişkin tüm sorularınızı 28 Mayıs Perşembe günü saat 14:00'te İleti Yönetim Sistemi A.Ş. Genel Müdürü Sayın Dr. Tolga Tüfekçi ile konuşacağız, bize sorularınızı iletebilirsiniz. (Webinar'a katılım için gerekli olan link e-posta ve Linkedin aracılığıyla paylaşılacaktır.)

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.